Danser

VÅRA DANSER

Danskalas

Vill du ge ditt barn ett oförglömligt danskalas? Vi skräddarsyr barnkalas efter dina önskemål. Upplägget för våra danskalas är att barnen kommer hit och får dansa en klass med valfritt tema, efteråt erbjuder vi plats för att äta tårta och dela ut presenter.
Ni tar själva med er tårta eller vad ni föredrar, vill ni ha med er ballonger eller annan rekvisita för att göra kalaset mer speciellt så går det självklart bra! Föräldrar lämnar barnen sedan tar vi hand om dem under 2 timmar. Förslag på tema: Frozen, Sago, Prinsess, Superhjälte, Hiphop, Schlager, Disco, Spök, Disney, Rock. Priset för ett danskalas är 2 000 kronor. Kalas anordnas lördagar och söndagar. Boka i god tid!

Vill du ha en annorlunda fest eller möhippa?

Vi skräddarsyr festen efter dina önskemål. Upplägget för våra fester är att du kommer hit med dina gäster och får dansa en klass med valfritt tema. Därefter det erbjuder vi plats för att äta något gott och dela ut presenter. Du tar själv med dig tårta eller vad du föredrar. Porslin finns. Om du vill ha med dig rekvisita för att göra kalaset mer speciellt så går det självklart bra. Förslag på tema:  Street, Schlager, Disco, Rock, Jazz, Show, Balett eller Dansband. Priset för ett fest med Dans är 2 000 kronor. Vi har 2 danslärare på plats under hela festen. Fester och kalas anordnas fredagar, lördagar och söndagar. Boka i god tid!

Barndans 3-5 år

Dans och rörelseglädje! Här tränar barnen under lekfulla former rytmik, motorik, styrka, koncentration, balans och hållning.

Barnbalett 6-7 år

Barnbaletten är en introduktion till den Klassiska Baletten. Barnen lär sig grunderna varvat med rytmik och enkla koreografier. Vi fortsätter att utveckla koncentration, koordination och dansglädje!

Balett från 8 år

Den Klassiska Baletten har ett uträknat system med olika övningar som ger teknik, styrka och smidighet. Vi arbetar mycket med känsla och uttryck i våra koreografier. Den Klassiska Baletten ger en bra grund för all dansträning!

Contemporary Dance

Har sina rötter i era olika dansgenrer som modern, jazz, lyriskt och klassisk balett. Stilen är uttrycksfull och emotionell och det finns en strävan om att ansluta sinne och kropp genom organiska och flytande rörelser. Klassen innehåller en del workoutkövningar. 

Streetjazz

Här blandar vi tekniker från Jazz och Hiphop. Stilen benämns ibland som Jazzfunk, Commercial Hiphop och LA Style. Stilen kan vara både skarp och mjuk i rörelserna beroende på vilken tolkning man gör av musiken 

All musik till barnklasserna
är specialkomponerad
för Jumps&Turns 

Jazz och Showdans

Jazzdansen har sina rötter i den afrikanska dansen och har idag inslag från fler dansstilar runt om i världen. Vi arbetar med uppvärmning, teknikträning, diagonaler och danser till musik som eleverna får vara med och välja. Det skall vara roligt att dansa!
 

 

Street

För barn som gillar att dansa sig till lite ”coolare” musik. Inspirerat av Streetdance och Hiphop. Valfri klädsel.

Streetfusion

Streetfusion är en blandning av streetjazz, hiphop och kommersiell Musikvideodans.
En klass med mycket dynamik och attityd.

Dansläger

Varje sommar anordnar vi Dansläger för elever 7-18 år.
Dansläger anordnas också på höstlov och sportlov
Information om lägren hittar du under fliken ”Nyheter”.