Danser

VÅRA DANSER

Barndans 3-5 år

Dans och rörelseglädje! Här tränar barnen under lekfulla former rytmik, motorik, styrka, koncentration, balans och hållning.

Barnbalett 6-7 år

Barnbaletten är en introduktion till den Klassiska Baletten. Barnen lär sig grunderna varvat med rytmik och enkla koreografier. Vi fortsätter att utveckla koncentration, koordination och dansglädje!

Balett från 8 år

Den Klassiska Baletten har ett uträknat system med olika övningar som ger teknik, styrka och smidighet. Vi arbetar mycket med känsla och uttryck i våra koreografier. Den Klassiska Baletten ger en bra grund för all dansträning!

Contemporary Dance

Har sina rötter i era olika dansgenrer som modern, jazz, lyriskt och klassisk balett. Stilen är uttrycksfull och emotionell och det finns en strävan om att ansluta sinne och kropp genom organiska och flytande rörelser. Klassen innehåller en del workoutkövningar. 

Commercial latin vibes

Commercial latin vibes är en passionerad, latininspiterad commersiell klass. Stilen är en blandning av reggaton, salsa och kommersiell hiphop. Passar nybörjare till dansvana.

High Heels

High heels är en feminin danskurs där man får lära sig att gå, posera, och dansa snyggt och elegant i klackar. Klassen består en av kort uppvärmning, övningar där man lär sig gå och röra sig snyggt i klackar och slutligen en danskombination. Passar nybörjare till dansvana. Rekommenderad klack är mellan 5-10 cm (ej platåskor).  

Streetjazz

Här blandar vi tekniker från Jazz och Hiphop. Stilen benämns ibland som Jazzfunk, Commercial Hiphop och LA Style. Stilen kan vara både skarp och mjuk i rörelserna beroende på vilken tolkning man gör av musiken 

All musik till barnklasserna
är specialkomponerad
för Jumps&Turns 

Jazz och Showdans

Jazzdansen har sina rötter i den afrikanska dansen och har idag inslag från fler dansstilar runt om i världen. Vi arbetar med uppvärmning, teknikträning, diagonaler och danser till musik som eleverna får vara med och välja. Det skall vara roligt att dansa!
 

 

Street

För barn som gillar att dansa sig till lite ”coolare” musik. Inspirerat av Streetdance och Hiphop. Valfri klädsel.

Streetfusion

Streetfusion är en blandning av streetjazz, hiphop och kommersiell Musikvideodans.
En klass med mycket dynamik och attityd.

Dansläger

Varje sommar anordnar vi Dansläger för elever 7-18 år.
Dansläger anordnas också på höstlov och sportlov
Information om lägren hittar du under fliken ”Nyheter”.