Lärare

LÄRARE PÅ JUMPS&TURNS

Sofia Larsson

Sofia är utbildad i Barndans och Barnbalett av Elisabeth Båging Wolf. Hon har dessutom tränat Balett, Jazz, Karaktärsdans, Show och Stepp på bland annat Dansforums yrkeslinje och driver sedan 25 år Torslanda Balettskola.

Sofia tar över driften av Jumps & Turns hösten 2022.

Agnes Helsner

Agnes Helsner har dansat på Jumps & Turns sedan hon var 3 år och dansar nu Balett, Contemporary, Jazz, Show och Street i vår mest avancerade grupp. Agnes har gått bredvid som ”Lillfröken” samt haft egna klasser på våra dansläger. Under hösten -21 kommer Agnes att undervisa i Hermansby Bygdegård, Kärna.

Filippa Baumgart

Filippa Baumgart är diplomerad yrkesdansare från Balettakademien i Göteborg (2017-2020).
Nyfikenheten driver Filippa och hon letar alltid efter nya möjligheter till att utvecklas.

Filippa har även medverkat i dansföreställningar i koreografi av Petronella Brink, Jarek Cemerek, Camilla Ekelöf, Lovisa Baldal och Toby Fitzgibbons.

”Mina klasser är fysiskt utmanande med fokus på teknik, uttryck och musikalitet. Men framförallt ligger fokuset på att hitta ett lekfullt och lustfyllt sätt att röra sig på.
Vi börjar med en grundlig och genomgående uppvärmning för både sinnet och kroppen med syfte att hitta stabilitet och kroppslig medvetenhet. Därefter improvisation och utforskande av det egna rörelsespråket. Olika moderna danstekniker blandas i teknikkombinationer och diagonaler. Klassen avslutas med koreografi som lärs ut med avsikt att använda de verktyg som vi arbetat med under klassens gång och utforskar musikalitet och rörelsefrihet.”

Jessica Lee

Jessica började som gymnast vid 8-års ålder och tävlade under 7 års tid i truppgymnastik både i SM och andra stora sammanhang . Hon gick senare över till enbart dansen och har undervisat dans i 30 år. Utbildning från Skånes dansakademi i ämnen som jazz, balett , modernt , flamenco och anatomi. Jessica har medverkat i shower bl a från Stora scenen Liseberg , Casino Cosmopol och Gothia cup.

Jessica har även ett flertal utbildningar i barndans och pedagogik samt diplomerad yogainstruktör. Senaste året har Jessica börjat tävlingsdansa i latin/ carribean danser såsom salsa, merengue , bachata och cha-cha.

Johanna Carlund

Johanna Carlund började dansa för Elisabeth på Dansforum i Göteborg när hon var 2,5 år och fortsatte träna olika stilar på Dansforums Danslinje. Johanna har deltagit i Elisabeth seminarium för utbildning/fortbildning av danslärare. Hon har assisterat och vikarierat i Göteborg och Kungälv samt haft egna grupper i Kärna. Johanna hjälper oss som vikarie när det behövs.

Nadia Nordin

Nadia har dansat sen hon var 3 år gammal och har gått en 3 årig gymnasieutbildning inom dans. Hon har dansat många olika stilar under åren men Street Fushion är det hon fastnat mest för! Nadia har uppträtt på många stora scener och arbetat som danslärare i 6 års tid. ”På mina klasser kommer vi fokusera mycket på koreografi och att ha riktigt roligt, jag är nöjd så länge jag ser att eleverna har kul och är glada”.

Nicella Nilde

Nicella började dansa på Jumps & Turns när hon var 4 år och har tränat Balett, Contemporary, Jazz, Show och Street. Nicella har gått som ”Lillfröken” under 3 terminer och deltagit i vårt Lärarseminarium. Hon vikarierat under terminerna samt undervisat på Danslägret 7-9 år. ” Jag älskar dans och ser fram emot att undervisa på Jumps & Turns!

Sara Silverblad

Sara började som 3-åring på Balettakademin i Gamlestan. Fortsatte sedan på Svenska balettskolan där hon tränade Klassisk Balett, Jazz, Contemporary och Street.

Elisabeth Båging Wolf

Lärarcoach & administratör

Utbildad som pedagogelev på Stora Teaterns Balettelevskola under ledning av Mila Gardemeister. På kvällarna tog jag klasser i jazz, stepp och karaktärsdans.

Skolad i barndans av Anita Rydberg samt av barndanspionjärerna Inge Södersten och Britt-Marie Berggren. Efter att under många år ha drivit Torslanda Balettskola och hobbyverksamheten på Dansforum i Göteborg, startade jag år 2007 Jumps & Turns i Kungälv och Kärna.

Våren 2024 startar Elisabeth upp Jumps & Turns Costa Blanca España.