Lärare

LÄRARE PÅ JUMPS&TURNS

Elisabeth Wolf

Utbildad som pedagogelev på Stora Teaterns Balettelevskola under ledning av Mila Gardemeister. På kvällarna tog jag klasser i jazz, stepp och karaktärsdans.

Skolad i barndans av Anita Rydberg samt av barndanspionjärerna Inge Södersten och Britt-Marie Berggren. Efter att under många år ha drivit Torslanda Balettskola och hobbyverksamheten på Dansforum i Göteborg, startade jag år 2007 Jumps & Turns i Kungälv och Kärna.

Ett brinnande intresse och ett livslångt engagemang.

Så kan man beskriva mitt förhållande till dansen och viljan att dela med mig av mina kunskaper. Redan som 14-åring fick jag vår simlärare att spika upp en balettstång i det stora omklädningsrum vi hade på Skräddarön under somrarna. Där lärde jag de yngre barnen balett och de äldre barnen jazzbalett som det hette på den tiden. På vintrarna hade jag skridskoskola på gården.

1998 hade jag mitt första danslärarseminarium på Dansforum i Göteborg. Det kom pedagoger och lärare från hela Norden och deras tacksamhet över mitt material och den specialkomponerade musiken var överväldigande och på den vägen är det. Varje år sedan dess har jag haft Seminarier och Inspirationsdagar i Göteborg och Stockholm. Hösten 2019 startar jag tillsammans med Marika Hanson Danslärarakademien i Stockholm.

Agnes Helsner

Agnes Helsner har dansat på Jumps & Turns sedan hon var 3 år och dansar nu Balett, Contemporary, Jazz, Show och Street i vår mest avancerade grupp. Agnes har gått bredvid som ”Lillfröken” samt haft egna klasser på våra dansläger. Under hösten -21 kommer Agnes att undervisa i Hermansby Bygdegård, Kärna.

Caroline Nithander

Caroline Nithander är utbildad i New York och har undervisat i 18 år. Hon har koreograferat och dansat för bla Alcazar, Eurovision song Contest Lettland, West Pride, Euro Pride, Kulturkalaset, Gothia cup, Partille cup och ett flertal andra event runt om i Sverige.Caroline har undervisat på Högskolan för scen och musik, Danscentrum väst och flera dansskolor i Göteborgsregionen.  

Johanna Carlund

Johanna Carlund började dansa för Elisabeth på Dansforum i Göteborg när hon var 2,5 år och fortsatte träna olika stilar på Dansforums Danslinje. Johanna har deltagit i Elisabeth seminarium för utbildning/fortbildning av danslärare. Hon har assisterat och vikarierat i Göteborg och Kungälv samt haft egna grupper i Kärna. Under höstterminen kommer Johanna och Elisabeth att samarbeta med klasserna i Kungsbacka.

Nadia Nordin

Nadia har dansat sen hon var 3 år gammal och har gått en 3 årig gymnasieutbildning inom dans. Hon har dansat många olika stilar under åren men Street Fushion är det hon fastnat mest för! Nadia har uppträtt på många stora scener och arbetat som danslärare i 6 års tid. ”På mina klasser kommer vi fokusera mycket på koreografi och att ha riktigt roligt, jag är nöjd så länge jag ser att eleverna har kul och är glada”.

Sara Silverblad

Sara började som 3-åring på Balettakademin i Gamlestan. Fortsatte sedan på Svenska balettskolan där hon tränade Klassisk Balett, Jazz, Contemporary och Street.